Vaniljekranse

Det er en tradition i min familie at bage vaniljekranse med min morfar. Min dejlige mormor, som desværre døde for nogle år siden, lavede nemlig de bedste vaniljekranse. Hvert år har vi prøvet at lave dem præcis som hende og det er virkelig svært. I sidste uge lavede min mor, morfar og jeg dem hvor de var med smør og de blev ikke som de plejede. Nu har jeg testet med bagemargarine, som der stod i opskriften og dejen var meget mere samarbejdsvilling. Jeg lavede dem dog alt for store og skulle have brugt den mindre stjerneform på min køkkenmaskine, men det ved jeg til næste gang. Mange bryder sig heller ikke om at bage med bagemargarine nu om dage, men det gjorde man meget engang, og det er også billigere. Jeg synes de smager lige så godt med bagemargarine, så det er det jeg bruger. Opskriften får I her.

Ingredienser:
500 g hvedemel
250 g sukker
0,5 tsk hjortetaksalt
1 vaniljestang
250 g bagemargarine/smør
2 æg

Fremgangsmåde:
Hak vaniljestangen og bland sammen med alle de tørre ingredienser og kom derefter margarinen i, jeg kørte det godt sammen i min køkkenmaskine og brugte æggene til at samle det. Derefter røg dejen i køleskabet til dagen efter, men den kan også nøjes med en time i køleskabet.
Jeg brugte min køkkenmaskine til at forme dem med, og brugte desværre den lidt for store stjerne. De hævede nemlig mere end jeg troede. Så hvis du har en køkkenmaskine der kan lave vaniljekranse så brug den lille stjerne.
Mine fik ca. 12 min ved 200 grader. Men i min mormors gamle opskrift stod der 8 min ved 200 grader. Men det var fordi hendes var noget mindre end mine.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s