Det er lige sæson for lækre danske æbler, og jeg har været så heldig at få en masse af min far som selv avler dem. Derfor fik jeg i dag lavet en stor portion protein æblegrød. Noget af det brugte jeg til gammeldags æblekage, som i min version bare er æblegrød med flødeskum og chokolade. Ellers spiser vi det også til f.eks. morgenmad bare med skyr og hjemmelavet nutella i stedet.
Gammeldaws ævlekage
Ingredienser til 1 stor portion:
1,5 kg. æbler
100 g sukrin Lowcarbshoppen
1 scoop vanilje proteinpulver fra Bodylab
2 tsk. vaniljepulver
2 dl vand
Fløde
Mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Skær æblerne i tern. Kom dem i en gryde med sukrin og vand og lad det koge sammen under omrøring. Tilsæt vaniljepulver og vaniljeprotein og rør godt rundt. Når æblerne er næsten helt moste, kan det hele blendes med stavblender, for at undgå klumper.
Pisk fløden til flødeskum og hak chokoladen.
Læg skiftevis et lag æblemos, flødeskum og hakket chokolade i et højt glas, skål eller lignende.
Så er der lækker æblekage 😃