Glutenfri proteinboller og hjemmelavet marmelade

IMG_0920

Glutenfri protein boller med æble kanel smag
Ingredienser til 12 stk.:
50 g gær
2,5 dl lunken vand
200 g skyr
2 store æbler (375 g)
1 spsk. sukrin fra Lowcarbshoppen
1 spsk. kanel
100 g risprotein pulver fra Natuzone
250 g majsmel
250 g kikærtemel
3 spsk. psyllium frøskaller fra Lowcarbshoppen

Fremgangsnmåde:
Riv eller blend æblerne.
Rør gæren ud i vandet, tilsæt skyr og æblerne. Rør sukrin og kanel i.
Tilsæt til sidst proteinpulver, psyllium frøskaller og melet og ælt dejen godt.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i mindst 30 minutter.
Form ca. 12 boller, sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i mindst 30 minutter igen.
Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter, og lad dem køle af på en bagerist.

Næringsindhold pr. stk. hvis der laves 12 stk.:
210 kcal. 13 g protein, 35 g kulhydrat, 2,4 g fedt

Jordbærmarmelade
Ingredienser:
400 g frosne jordbær
50 g chiafrø fra Lowcarbshoppen
30 g sukrin fra Lowcarbshoppen

Fremgangsmåde:
Hæld de frosne jordbær i en lille gryde.
Lad dem tø op ved svag varme og rør godt rundt i dem.
Jeg blendede mit, da der var mange klumper i. Sluk for varmen når tøet helt sammen til en slags grød.
Tilsæt sukrin og chia frø og rør godt rundt. Lad det køle af og opbevar derefter på køl.

Næringsindhold for hele portionen:
365 kcal. 14 g protein, 26 g kulhydrat, 20 g fedt

IMG_0914

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s