Hjemmlavede flødeboller med forskellig smag og topping

IMG_0287    IMG_0289   IMG_0290   IMG_0277

Hjemmelavede flødeboller med forskellige smagsvarianter og toppings

Min søster er en ørn i et køkken og i går lavede hun disse lækre flødeboller, som blev rigtig gode!  Så jeg har fået lov til at ligge opskriften ud her 🙂

Ingredienser:
Bunde:
1 dl æggehvide
60 g sukrin fra http://lowcarbshoppen.dk
175 g mandler

Marengs:
3 dl æggehvide
100 g sukrin fra http://lowcarbshoppen.dk
4 tsk. flydende sød

200 g Lowcarb 70 % mørk chokolade fra http://lowcarbshoppen.dk

Fremgangsmåde:
Bunde:
Pisk æggehvider og sukrin til en stiv og fast marengs
Blend mandler helt fint.
Vend de blendede mandler i den stive marengs og bland det godt, uden at luften i marengsen forsvinder.
Put dejen i en stor sprøjtepose med en stor rund tyl og sprøjt bunde ud på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i 10 – 12 minutter 180 grader varmluft.

Marengs:
Pisk æggehvider,  sukrin og flydende sød til en stiv marengs (eventuelt på køkkenmaskine, da dette tager en del tid)

Forskellige smagsvarianter:

  • Tilsæt vaniljepulver for alm. flødeboller
  • Tilsæt lakridspulver for lakridssmag
  • Tilsæt hindbær protein pulver for hindbærsmag, og top med frysetørret hindbær som pynt
  • Læg en klat peanutbutter på bunden, inden alm. marengs påføres, for en ”snickersflødebolle” og top med usaltede peanuts som pynt
  • Tilsæt hakkede pistacienødder, og toppes med pistacienødder som pynt.

Put marengs i en sprøjtepose og fyld marens på bundene (ikke helt ud til kanten, da de så vil være svære at overtrække med chokolade)

Bag dem i 7-10 minutter ved 150 grader

Lad flødebollerne køle af

Smelt chokoladen over vandbad

Overtræk flødebollerne en af gangen ved at sætte dem på en gaffel, og overhæld dem med chokolade (holdes over skålen med chokolade, så overskydende chokolade kan løbe deri)

Put det ønskede topping på, og opbevar i køleskab

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s