Hjemmelavede flødeboller med forskellige smagsvarianter og toppings
Min søster er en ørn i et køkken og i går lavede hun disse lækre flødeboller, som blev rigtig gode! Så jeg har fået lov til at ligge opskriften ud her 🙂
Ingredienser:
Bunde:
1 dl æggehvide
60 g sukrin fra http://lowcarbshoppen.dk
175 g mandler
Marengs:
3 dl æggehvide
100 g sukrin fra http://lowcarbshoppen.dk
4 tsk. flydende sød
200 g Lowcarb 70 % mørk chokolade fra http://lowcarbshoppen.dk
Fremgangsmåde:
Bunde:
Pisk æggehvider og sukrin til en stiv og fast marengs
Blend mandler helt fint.
Vend de blendede mandler i den stive marengs og bland det godt, uden at luften i marengsen forsvinder.
Put dejen i en stor sprøjtepose med en stor rund tyl og sprøjt bunde ud på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i 10 – 12 minutter 180 grader varmluft.
Marengs:
Pisk æggehvider, sukrin og flydende sød til en stiv marengs (eventuelt på køkkenmaskine, da dette tager en del tid)
Forskellige smagsvarianter:
- Tilsæt vaniljepulver for alm. flødeboller
- Tilsæt lakridspulver for lakridssmag
- Tilsæt hindbær protein pulver for hindbærsmag, og top med frysetørret hindbær som pynt
- Læg en klat peanutbutter på bunden, inden alm. marengs påføres, for en ”snickersflødebolle” og top med usaltede peanuts som pynt
- Tilsæt hakkede pistacienødder, og toppes med pistacienødder som pynt.
Put marengs i en sprøjtepose og fyld marens på bundene (ikke helt ud til kanten, da de så vil være svære at overtrække med chokolade)
Bag dem i 7-10 minutter ved 150 grader
Lad flødebollerne køle af
Smelt chokoladen over vandbad
Overtræk flødebollerne en af gangen ved at sætte dem på en gaffel, og overhæld dem med chokolade (holdes over skålen med chokolade, så overskydende chokolade kan løbe deri)
Put det ønskede topping på, og opbevar i køleskab