Glutenfri gulerods proteinboller med chiafrø
Ingredienser til 14 stk.:
- 1 pk. gær
- 5 dl lunken vand
- 4 æg
- 600 g revet gulerod
- 1 spsk. sukrin fra http://http://lowcarbshoppen.dk
- 1 tsk. salt
- 100 g ærteprotein fra http://www.natuzone.dk
- 300 g majsmel
- 200 g boghvedemel
- 2 spsk. fiber husk
- 100 g chia frø fra http://lowcarbshoppen.dk
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt æg, sukrin og salt og rør videre
- Tilsæt gulerødder, chia frø, ærteprotein, fiber husk og melet og ælt dejen godt. Den må gerne være lidt klistret.
- Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i 1 time
- Form 14 boller ud af dejen og placer dem på 2 bageplader med bagepapir
- Bag i 25-30 minutter ved 200 grader varmluft
- Lad dem køle af på en bagerist eller spis dem lune
- De kan også sagtens fryses ned, og er ligeså gode derefter 😉 Men gør dig selv den tjeneste at smage en lun og så med ost på, osten smelter lidt og det smager helt fantastisk 😀
Næringsindhold pr. stk. hvis der laves 14 stk.:
221 kcal. 14 g protein, 29 g kulhydrat, 5 g fedt